top of page
  • Writer's pictureGS Health

5 vinkkiä työmatkapyöräilyyn

Updated: Feb 24, 2022



Nyt on mainio aika aloittaa työmatkojen taittaminen pyörällä! Keräsimme sinulle tärkeimmät vinkit, joilla fillarointi sujuu turvallisesti ja terveellisesti. Fillarointi töihin on mitä parhainta hyötyliikuntaa ja vastapainoa työpäivän istumiselle.



1) Säädä fillari oikein


Jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa, on tärkeä säätää pyörä itselle sopivaksi.


Säädä satula:

  • Satulalla istuessa varpaiden kärjet yltävät maahan molemmin puolin

  • Pystyt polkemaan kantapäällä ja silloin polvi ojentuu miltei suoraksi


Säädä ohjaustanko:

  • Hartiat ovat rentoina ja käsivarret hiukan koukussa

  • Ranteiden asento on luonnollinen

  • Paino jakautuu tasaisesti satulalle ja ohjaustangolle



2) Suunnittele ja testaa reitti


Tutustu etukäteen työmatkan reittivaihtoehtoihin sekä kartan avulla että kokeilemalla. Reittiä on hyvä vaihdella säännöllisesti - valitse maisemareitti silloin kun on enemmän aikaa ja suorempi reitti silloin kun aikataulu painaa.



3) Varaa sopivasti aikaa


Varaa matkaan riittävästi aikaa. Jos sinun tulee ehtiä palaveriin, varaa aikaa käväistä työpaikalla suihkussa. Sopiva vauhti löytyy omaa kuntoa ja oloa kuulostelemalla.



4) Valitse sopiva fillari


Valitse ajopelisi sen mukaan millaisella tiellä ajelet. Jos työmatkasi kulkee pääasiassa asfaltoiduilla teillä, on kaupunkipyörä sopiva. Jos sen sijaan ajat hiekkateillä, on hybridi-pyörä parempi. Myös vauhti vaikuttaa pyörävalintaan. Voit myös miettiä sähköpyörää, jos työmatkasi on pidempi. Tarvittaessa on hyvä kääntyä asiantuntevan fillariliikkeen puoleen.


5) Käytä kypärää!


Viimeisenä ja tärkeimpänä - Muista käyttää kypärää! Huolehdi myös siitä, että kypärä on ehjä ja istuu päähäsi tukevasti.

4 views0 comments
bottom of page