top of page
  • Writer's pictureGS Health

Näillä vinkeillä ryhtiä etätyöhön

Updated: Feb 24, 2022



Laajan etätyöskentelyn jatkuessa moni kärsii samankaltaisina toistuvista päivistä työ- ja vapaa-ajan rajan hämärtymisestä sekä aktiivisuuden ja sosiaalisuuden vähentymisestä. Kokeile seuraavia vinkkejä haasteiden selättämiseen ja etätyöarjen ryhdittämiseen!



1. Rytmitä


Jäsennä työkuormaasi listaamalla ja aikatauluttamalla päivän tehtävät selkeästi. Jos työstät aikaa vievää tehtävää tai kokonaisuutta, jota on hankala saada edistymään, hyödynnä esimerkiksi Pomodoro-tekniikkaa, jossa työskentelet keskittyen 25 minuutin ajan ja pidät sitten 5 min tauon.



2. Ravitse


Muista syödä säännöllisesti päivän aikana, jotta väsymys ei yllätä. Jos sinulla on tapana tuoda syödä työpisteelläsi, opettele rauhoittamaan ruokailuhetki! Syö muualla kuin näyttöjen ääreltä, ja nautiskele ravitsevasta tauosta.



3. Ulkoile ja liiku


Raitis ilma ja liike lisäävät jaksamista merkittävästi. Ota tavaksi tehdä pieni ulkoilu työpäivän aikana, vaikkapa etäpalaveria kuulokkeilla kuunnellessasi! Pidä huolta, että liikut säännöllisesti, itselle mielekkäillä tavoilla. Liikunnan harrastaminen onnistuu kotioloissakin esimerkiksi TreeniTV:n kaltaisten palvelujen avulla. Huomaat nopeasti liikkumisen ja ulkoilman piristävät vaikutukset omaan jaksamiseen!



4. Vaihtele asentoja


Kodin etätyöolosuhteet eivät aina ole ihanteellisen ergonomiset. Muista siis vaihdella omaa asentoasi ja työskentelypaikkaa useasti päivän aikana sekä nousta jaloittelemaan vähintään tunnin välein. Säädettävä sähköpöytäkään ei auta, jos sen ääreen jämähtää koko päivän ajaksi.



5. Vaali yhteisöllisyyttä


Yhteisöllisyydestä ja vapaamuotoisestä vuorovaikutuksesta työyhteisön kesken on tärkeää pitää kiinni etäolosuhteissa. Fyysisten tapaamisten puuttuessa on hyvä tapa "tavata" työkavereita virtuaalisesti ihan vaan jutustelun merkeissä, asiapitoisten etäpalaverien rinnalla.



6. Erota työ- ja vapaa-aika


Työasioista on joskus haastavaa irrottautua päivän päätteksi. Työmatkan puuttuessa toimiva tapa erottaa työ- ja vapaa-aika on käydä ulkoilemassa. Näin pääset konkreettisesti irtautumaan työn äärestä! Jos mahdollista, astea myös puhelimestasi pois saapuvien työsähköpostien ja muiden työviestien ilmoitukset.


11 views0 comments
bottom of page